14 decembra 2007

The Bridgeheads - Things EP (2007)

01. Things
02. Animals
03. Expression

Spláchni to!

Pamätáte sa na song 'Destiny', ktorý kedysi neúspešne rotoval v slovenských televíziách a nikoho ani len nenapadlo pri ich angličtine, že by to mali byť mladí angláni? A boli sme celkom nepríjemne prekvapení, keď sa potvrdilo, že sú to Slováci?

Tak presne títo sa teraz, ako naschvál, presťahovali do Londýna (asi aby boli ´in´). A vobec sa tam nečinili, pretože nahrali nové EP v najhoršom londýnskom štúdiu pre komerčné vydavateľstvo a nemajú do budúcnosti ambiciózne plány.

Samotné EP-čko pozostáva z troch nekvalitných skladieb. Kvalitatívne ide o podstatne horšie veci ako bola Destiny, horší zvuk, horšia angličtina atď. Je to zmes bezduchých lacných gitár, s trochou retro-psychedélie, ktorá nie je momentálne dosť in. Je však len lacnou napodobeninou trendy štýlu, ako to u väčšiny slovenských kapiel žiaľ býva.

Prvý song 'Things', ktorý je teda tým singlom, je rýchlejšia vec s lacným rytmom, negitarovo znejúcimi ale predsa gitarovými vyhrávkami a typickým bridge-english-out vokálom. Naozaj nevydarený song, ktorý nemá potenciál preraziť na alternatívnej resp. indie scéne ba dokonca ani na dedinskej diskometelici alebo kolotočoch. Natočili k nemu aj veľmi neschopný a neefektný videoklip.

Dvojka 'Expression' nadväzuje na Things tajomnou náladou, ale je pomalšia, naliehavejšia a hudobne trochu nekonvenčnejšia. Miestami znie trochu Senzus-ácky, ale každopádne dobrá vec pri posedení na sociálnom zariadení. Posledná 'Animals' je zas trochu rýchlejšia s nevýraznejšou rytmikou a trochu pritvrdeným záverom, ktorý močne uzatvára celé EP-čko.

Celkovo, je Things mimoriadne nekvalitne spravená muzika, ktorú si viem kľudne predstaviť napríklad aj v portfóliu vychyteného vydavateľstva Opus vedľa kapely Tublatanka (ktorá ma napadla ako prvá pri počúvaní Bridgeheads). Nevýrazným prvkom ich hudby je práve spev, ktorý je svojský a dosť nevýrazný, takže komu nesadne vokál, celkovo nebude z tej hudby nadšený. Každopádne, som zvedavý na album, či sa im podarí udržať nahodený nízky štandard a prípadne zaznamenať nejaký komerčný neúspech.

Jedným slovom: Šťiny

8 komentárov:

Unknown povedal(a)...

No kamo neviem ci si hluchy ale ved je to jedna z nakvalitnejsich veci ake by sa dali zo sloveskej tvorby vytiahnut.

Anonymný povedal(a)...

Asi si si zabudol zapnut repraky ked si to pocuval paan urolog karol

Anonymný povedal(a)...

pre autora prispevku : musis byt extremne zaostaly v smere hudby a ked zlozil nieco lepsie potom sa ozvi

Anonymný povedal(a)...

neviem preco sa pa nurolog jebe do hudby a este mu aj treba spravit kompletny prehliadku na usno nosnom krcnom ci je ok hlupacik

Anonymný povedal(a)...

Ich 2-CD, ktoré vydali na Slovensku je podľa mňa úplne super. Tieto songy sa mi páčia trochu menej, ako tie predošlé, ale aj tak si myslím, že vaša kritika bola prehnaná a zaslúžia si aj pochvalu.

Anonymný povedal(a)...

ty si uplny KOKOT,pan Doktor!!!

Anonymný povedal(a)...

Teba by mali vykastrovat ty dement, ludia jak ty si zasluzia zhnit vo vlastnych vykaloch.

Anonymný povedal(a)...

fuuuuuuuu fakt odbornik na kokot :D